FAQ
Veel gestelde vragen.

Op deze pagina vind je de antwoorden op enkele veel gestelde vragen over het inloggen op de BBS:

Een ANSI-verbinding maken.
Voor het maken van een verbinding met de ANSI-BBS heb je een terminalprogramma nodig. Gebruikers van het besturingssysteem Windows kunnen hiervoor bijv. Hyperterminal gebruiken. Je start dit programma door vanuit het menu Start, Programma's, Bureau-accessoires, Communicatie, de optie Hyperterm te kiezen. Vervolgens kies je een naam voor de verbinding, bijv. CIS Bulletin Board. Hierna verschijnt een scherm waar je de volgende gegevens invult: host-adres: bbs.cisbbs.nl, poort: 23, verbinding maken via: TCP/IP (Winsock). Na het klikken op de button OK wordt de verbinding gemaakt.

De voordelen van de Wildcat! Navigator.
Een andere mogelijkheid is het maken van een verbinding met de Wildcat! Navigator. De Wildcat! Navigator vervangt de traditionele tekstgeorienteerde interface door grafische clients en werkt in combinatie met een standaard webbrowser zoals Internet Explorer of Netscape. Behalve dat de Wildcat! Navigator gemakkelijker in het gebruik is dan de tekstgeorienteerde interface geeft deze ook toegang tot een aantal mogelijkheden die niet beschikbaar zijn voor gebruikers van de ANSI-BBS (bijv. het Wildcat! Casinospel). Je kunt de Wildcat! Navigator van onze ftp-server downloaden.

Een PPP-verbinding maken.
I.v.m. het sluiten van de telefoonlijnen van CIS Bulletin Board per 1 december 2007 is het niet meer mogelijk om een PPP-verbinding met de BBS te maken

Het telefoonnummer van CIS BBS.
Sinds 1 december 2007 zijn de telefoonlijnen van CIS Bulletin Board gesloten. De BBS is nog wel bereikbaar op http://www.cisbbs.nl of via telnet op bbs.cisbbs.nl.

De servers van CIS BBS.
Toepassing Serveradres Poort
smtp-server smtp.cisbbs.nl
accountnaam: username
wachtwoord : uw wachtwoord
25 of 587
pop3-server pop.cisbbs.nl
accountnaam: username
wachtwoord : uw wachtwoord
110
nntp-server news.cisbbs.nl 119
ftp-server ftp.cisbbs.nl 21
webserver www.cisbbs.nl 80
telnet bbs.cisbbs.nl 23
raw (ifcico) fido.cisbbs.nl 60179
binkP fido.cisbbs.nl 24554

 

Email voor vragen over CIS Bulletin Board