Nederlandse homepage
Welkom op de homepage van CIS Bulletin Board

CIS Bulletin Board Service is een online service die bereikbaar is op http://www.cisbbs.nl of via telnet op bbs.cisbbs.nl. Op deze pagina vind je een overzicht van de gratis diensten van de BBS:

Gratis email account.
Iedere abonnee van CIS Bulletin Board krijgt een gratis e-mail account. Met dit email account kun je je email ophalen met een standaard email-programma zoals Microsoft Outlook of Thunderbird. Daarnaast is het mogelijk je email te lezen en te beantwoorden door in te loggen op de webpagina van CIS Bulletin Board of via telnet. Binnenkort worden de webmail pagina's geschikt gemaakt voor PDA's.

Usenet, Fidonet en RIME.
Via de CIS BBS nntp-server heb je toegang tot usenet nieuwsgroepen met een standaard nieuwsreader zoals Outlook Express of Agent. Deze nieuwsgroepen zijn ook toegankelijk via de webpagina's van de bbs of via telnet. CIS BBS is ook aangesloten op Fidonet, een wereldomvattend hobby-netwerk vergelijkbaar met (internet) usenet, waar leden van de BBS gratis gebruik van kunnen maken. Als je hier veel gebruik van maakt, dan kun je ook een zgn. point-aansluiting bij CIS BBS aanvragen waarmee je de berichten 'off-line' kunt lezen en beantwoorden. Sinds november 2007 is CIS Bulletin Board niet meer aangesloten op het RIME (Relaynet International Message Exchange) netwerk, de oude berichten kunnen nog wel gelezen worden op de website of via telnet, qwk, NNTP of FTSC.

Online Games.
CIS Bulletin Board beschikt over een aantal multi-user games. Met de grafische client van CIS Bulletin Board kun je Roulette, Blackjack en Video Poker spelen. Via telnet kun je Rad van Fortuin of het bekende LORD (Legend of the Red Dragon) spelen.

Babbelbox.
Chatten met andere gebruikers van de BBS is mogelijk via telnet, de CIS Navigator of met de Java client via de chat webpagina van CIS BBS.

Downloaden van bestanden.
CIS Bulletin Board heeft een file area met meer dan 12000 bestanden die je kunt downloaden. Een overzicht van de bestanden vind je hier.

Social Networking.
De Social Networking Site van CIS Bulletin Board is vergelijkbaar met Facebook. Je kunt er profielen van anderen bekijken, nieuwe vrienden toevoegen, foto's en video's delen, een groep maken of lid worden van een andere, en een blog schrijven. Klik hier om naar de Social Networking Site te gaan.

CIS Software voor WINServer sysops.
CIS Bulletin Board is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een aantal utilities voor WinServer BBS'en. Deze utilities zijn gratis voor WinServer sysops. Wil je op de hoogte blijven, kijk dan in de wcJava Chat Nieuwsgroep, of meld je aan bij de CIS Software mailing list. Klik hier voor de wcJavaChat documentatie.

Account aanvragen.
Geinteresseerd? Klik dan hier voor het aanvragen van een gratis account. Heb je nog vragen? Ga dan naar de FAQ-pagina of stuur een email naar support@cisbbs.nl.

 RSS Feed Statistics Server statistics Links

 

Download de CIS Navigator hier