Nieuws

CIS Bulletin Board opent nieuwe website.
Op zaterdag 6 augustus 2011 heeft CIS Bulletin Board de website Bounce Spam Net geopend. Deze website biedt gebruikers de mogelijkheid een tijdelijk e-mailadres aan te vragen. Met een gratis bouncespam.net e-mailadres voorkom je spam in je eigen mailbox. Wanneer er om je e-mailadres wordt gevraagd voer je je bouncespam.net adres in. Je ontvangt en beantwoordt de e-mails via de Bounce Spam website, waardoor je 100% anoniem blijft. Na 24 uur wordt je e-mailadres automatisch opgeheven. Je zult dan geen e-mails meer ontvangen van dit e-mailadres. Klik hier om naar de Bounce Spam website te gaan..

Open source software beschikbaar op CIS Bulletin Board.
Begin september 2010 heeft CIS Bulletin Board een verzameling open source software aan haar bestandsgebieden toegevoegd. Er is keuze uit de CMS pakketten Joomla en Drupal, het open source Bulletin Board phpBB, en de webshop software van Zencart. Daarnaast is het mogelijk om te discussieren over open source software in de berichtengebieden 20, 21, 22 en 23.

Bug in Internet Explorer 8 beta.
Een bug in internet explorer 8 crasht internet explorer wanneer een Java Applet, zoals CIS Software wcJavaChat, afgesloten wordt. Dit probleem kan opgelost worden door het installeren van Java Runtime Envoriment (JRE) 6 update 11. Het bestand is te downloaden van CIS Bulletin Board, Area 6 - Internet.

Modem-telefoonlijnen gesloten.
Met ingang van 1 december 2007 is het niet meer mogelijk om met een modem of via ISDN in te bellen bij CIS Bulletin Board. De BBS is nog wel bereikbaar via http://www.cisbbs.nl of via telnet op bbs.cisbbs.nl

Windows 2000 en XP.
Inbellers die de Wildcat! Navigator gebruiken krijgen tijdens het inloggen op de BBS een vshelper.dll foutmelding. Geadviseerd wordt om in dit geval in te bellen met PPP i.p.v. de Wildcat! Navigator.

Fidonet en Wildnet.
Gebruikers van dit BBS kunnen gratis gebruik maken van FIDONET en WILDNET. Fidonet-points kunnen aangevraagd worden d.m.v. een e-mail aan de sysop.

Inbellen buiten het basisgebied (070).
Gebruikers die interlokaal met de Wildcat! Navigator inbellen moeten de 1 in het veld "To dial long distance, dial" in het menu View, Options, Dial Properties verwijderen om verbinding met het BBS te kunnen maken.

Active desktop Windows98/ME.
In sommige gevallen kunnen gebruikers van Windows98 en ME die met de Wildcat! Navigator inbellen geen verbinding met de webserver maken. U kunt dit probleem oplossen door de active desktop uit te schakelen. Klik hiervoor vanuit het bureaublad op de rechter muisknop, kies vervolgens de tab web en schakel de optie "De Active Desktop als een webpagina weergeven" uit.

 

Email voor vragen over CIS Bulletin Board